Meditáció kezdőknek – ami nem a bűntudatot növeli, hanem arra fókuszál, aki vagy(ok). Ezt a sétáló meditációt magamnak készítettem. Mert kellett valami más. Valami személyes. Amiben én tudok pihenni. Ami lekapcsolja a folyton működő elmémet… Nekem ez működik.

Mi a meditáció?

Számtalan megközelítés van erre. Az elme egy állapota. Ilyen meg olyan frekvenciás agyrezgések. Az az állapot, amit csak a legnagyobb mesterek érnek el, X vagy Y évnyi kitartó gyakorlással. Lehet. De én csak annyit érzek, hogy számomra az a meditáció, amikor az elmém végre nem pörög. Amikor egy percre végre csend van a fejemben. Amikor a gondolatok egy pillanatra lecsendesülnek. És olyankor pihenek.

Mivel paráztat a világ a meditációval kapcsolatban?

A legjobb a meditációban, hogy ahány technika csak létrejött, a hívői szerint csak az az egy van. Semmi más nem vezet eredményre. És mivel minden belül van, tök meddő is értekezni róla. Száz olyan beszélgetésem volt, amikor csillogó szemekkel elmondtam, hogy:

  • de jó az a perc csend a fejemben, amikor reggel a kertet bambulva minden sejtemben érzem a kávém illatát; vagy
  • milyen békés és gondmentes volt az a tíz kilométer bringázás, amikor épp nem volt testérzésem egy pillanatra sem, csak a felszabadult boldogság.

Ilyenkor legtöbbször azt a választ kapom: “AZ? Nem, az teljesen más. Én nem ERRŐL beszélek meditáció címszó alatt. Az valami … egészen … más … Valami egészen … misztikus … olyan … megfoghatatlan … EZ BIZTOS NEM AZ!”

Basszus, szerintem pedig igenis AZ.

Nekem egy egyszerű séta a meditációm. Lehet, hogy mások szerint ennél sokkal szellemibb dolog meditálni, de nekem ez elég. Ez a pihenésem.

Miért csináltam meg ezt a technikát?

Ha ez egyáltalán technika, akkor azért csináltam, mert nekem volt szükségem valami kézzelfogható támaszra. Segítségre a szellemi úton. Ami nem a bűntudatot növeli bennem, ami nem azt sulykolja, amit nem tudok. Hanem épp azt erősíti, ami vagyok. Ami eleve könnyen megy.

Meditáció kezdőknek: Használd, azért van…

Készítettem egy olyan hangfájlt, ami nekem minden egyes napi sétámkor segít ellazulni. Nem hogy nem mondom, hogy ez “Az Egyetlen, az Ultimate Meditációs Technika”. Még csak azt sem mondom, hogy egy igazi meditációs technika. De nekem egész biztosan megnyugtatja az elmémet.

Hogyan használom?

Hát, én úgy, hogy minden reggel, és/vagy napközben elmegyek, és sétálok fél órát. Vagy egyet. Ilyenkor ezt hallgatom. Belemerülök, és a köztes, csendes percekben megpróbálom úgy nézni a világot, ahogyan beszélek róla. Magamnak. A te világod – persze – lehet, hogy teljesen más, de nekem ez bejön. Itt meg tudod hallgatni, én mit használok. A beágyazott lejátszó alatt letöltőlinken is ott van a hangfájl.

Meditáció kezdőknek [alap]


Ez a verzió az első harmadik :), amit készítettem. Csak letisztítottam a hangfájlt a köztes súgásoktól, kivágtam a bakikat, beállítottam a szavak közti szünetekkel a sebességét.

Itt letöltheted Jobbklikk, Fájl mentése másként…

Meditáció kezdőknek [alap + erdő]


Ezt a verziót azért készítettem, hogy az “üres” köztes időszakok is ki legyenek töltve valamivel. Mondjuk madárfüttyel. Az nyugtató, békés…

Itt letöltheted Jobbklikk, Fájl mentése másként…

Honnan látod, hogy hatásos?

Valamit az elején le szeretnék szögezni: fogalmam sincs, hogy neked ez hatásos-e. Nekem viszont minden egyes alkalommal lenyugtatja az elmémet. Engem felhoz, amikor ki vagyok pukkanva. Sétálok, hallgatom, pihentetem az elmémet, és ismét tudok koncentrálni, dolgozni, ténykedni. Megint van energiám. Nekem így hat. Ha neked is, őszintén örülök. Ha nem, mindkettőnket vigasztalhat a tény, hogy legalább megpróbáltad.

És én is 🙂

Miért kezdőknek?

Azért, mert ezen az úton mindannyian tanulunk. Kezdők vagyunk. Próbálgatunk. Szerintem a szellemi út nincs sárga téglával kikövezve. Ez egy próba. Kezdőknek. Akik nem nagymesterek, X vagy Y éve galaktikus harmóniában élő megvilágosodott “lelkek”. Kezdőknek, akik egyszerűen csak szeretnék, ha az elméjük akár csak napi fél órára, de végre megpihenne.

Ha ez a hangfájl akár csak egyszer is hozzásegít ehhez, már nem jött létre hiába.