Meditáció kezdőknek – ami nem a bűntudatot növeli, hanem arra fókuszál, aki vagy(ok). Ezt a sétáló meditációt magamnak készítettem. Mert kellett valami más. Valami személyes. Amiben én tudok pihenni. Ami lekapcsolja a folyton működő elmémet… Nekem ez működik.

Mi a meditáció?

Számtalan megközelítés van erre. Az elme egy állapota. Ilyen meg olyan frekvenciás agyrezgések. Az az állapot, amit csak a legnagyobb mesterek érnek el, X vagy Y évnyi kitartó gyakorlással. Lehet. De én csak annyit érzek, hogy számomra az a meditáció, amikor az elmém végre nem pörög. Amikor egy percre végre csend van a fejemben. Amikor a gondolatok egy pillanatra lecsendesülnek. És olyankor pihenek.

Mivel paráztat a világ a meditációval kapcsolatban?

A legjobb a meditációban, hogy ahány technika csak létrejött, a hívői szerint csak az az egy van. Semmi más nem vezet eredményre. És mivel minden belül van, tök meddő is értekezni róla. Száz olyan beszélgetésem volt, amikor csillogó szemekkel elmondtam, hogy:

  • de jó az a perc csend a fejemben, amikor reggel a kertet bambulva minden sejtemben érzem a kávém illatát; vagy
  • milyen békés és gondmentes volt az a tíz kilométer bringázás, amikor épp nem volt testérzésem egy pillanatra sem, csak a felszabadult boldogság.

Ilyenkor legtöbbször azt a választ kapom: “AZ? Nem, az teljesen más. Én nem ERRŐL beszélek meditáció címszó alatt. Az valami … egészen … más … Valami egészen … misztikus … olyan … megfoghatatlan … EZ BIZTOS NEM AZ!”

Basszus, szerintem pedig igenis AZ.

Nekem egy egyszerű séta a meditációm. Lehet, hogy mások szerint ennél sokkal szellemibb dolog meditálni, de nekem ez elég. Ez a pihenésem.

Miért csináltam meg ezt a technikát?

Ha ez egyáltalán technika, akkor azért csináltam, mert nekem volt szükségem valami kézzelfogható támaszra. Segítségre a szellemi úton. Ami nem a bűntudatot növeli bennem, ami nem azt sulykolja, amit nem tudok. Hanem épp azt erősíti, ami vagyok. Ami eleve könnyen megy.

Meditáció kezdőknek: Használd, azért van…

Készítettem egy olyan hangfájlt, ami nekem minden egyes napi sétámkor segít ellazulni. Nem hogy nem mondom, hogy ez “Az Egyetlen, az Ultimate Meditációs Technika”. Még csak azt sem mondom, hogy egy igazi meditációs technika. De nekem egész biztosan megnyugtatja az elmémet.

Hogyan használom?

Hát, én úgy, hogy minden reggel, és/vagy napközben elmegyek, és sétálok fél órát. Vagy egyet. Ilyenkor ezt hallgatom. Belemerülök, és a köztes, csendes percekben megpróbálom úgy nézni a világot, ahogyan beszélek róla. Magamnak. A te világod – persze – lehet, hogy teljesen más, de nekem ez bejön. Itt meg tudod hallgatni, én mit használok. A beágyazott lejátszó alatt letöltőlinken is ott van a hangfájl.

Meditáció kezdőknek [alap]


Ez a verzió az első harmadik :), amit készítettem. Csak letisztítottam a hangfájlt a köztes súgásoktól, kivágtam a bakikat, beállítottam a szavak közti szünetekkel a sebességét.

Itt letöltheted Jobbklikk, Fájl mentése másként…

Meditáció kezdőknek [alap + erdő]


Ezt a verziót azért készítettem, hogy az “üres” köztes időszakok is ki legyenek töltve valamivel. Mondjuk madárfüttyel. Az nyugtató, békés…

Itt letöltheted Jobbklikk, Fájl mentése másként…

Honnan látod, hogy hatásos?

Valamit az elején le szeretnék szögezni: fogalmam sincs, hogy neked ez hatásos-e. Nekem viszont minden egyes alkalommal lenyugtatja az elmémet. Engem felhoz, amikor ki vagyok pukkanva. Sétálok, hallgatom, pihentetem az elmémet, és ismét tudok koncentrálni, dolgozni, ténykedni. Megint van energiám. Nekem így hat. Ha neked is, őszintén örülök. Ha nem, mindkettőnket vigasztalhat a tény, hogy legalább megpróbáltad.

És én is 🙂

Miért kezdőknek?

Azért, mert ezen az úton mindannyian tanulunk. Kezdők vagyunk. Próbálgatunk. Szerintem a szellemi út nincs sárga téglával kikövezve. Ez egy próba. Kezdőknek. Akik nem nagymesterek, X vagy Y éve galaktikus harmóniában élő megvilágosodott “lelkek”. Kezdőknek, akik egyszerűen csak szeretnék, ha az elméjük akár csak napi fél órára, de végre megpihenne.

Ha ez a hangfájl akár csak egyszer is hozzásegít ehhez, már nem jött létre hiába.

Amit tudni lehet rólam..

Kedves látogatóm. Köszönöm, hogy megállsz egy pillanatra. Rozgonyi Zoltán vagyok, vállalkozó, freelancer. Emellett körülbelül 15 éve kutatom, hogy a mai ember hogyan élhet szellemi életet ebben a rohanó világban.

Feltetted magadnak valaha ezeket a kérdéseket:

  • Mit tehetnék, hogy csak egy percre leálljon az elmém pörgése?
  • Miért van az, hogy szinte állandóan nyomaszt valami, szorongok?
  • Hogyan tudnék végre újra lelkesen célokat kitűzni magam elé?
  • Hol kezdjek egyáltalán hozzá a fejemben lévő zavar felszámolásának?
  • Miért nem tudok elaludni sem a sok gondolattól?
  • És miért folytatódik abban a pillanatban, hogy reggel felébredek?

Ha igen, akkor jó helyen jársz.

Mindegy, hogy megpróbáltál már küzdeni a belső zűrzavarral, vagy ez az első alkalom, hogy úgy döntöttél, nem halogatsz tovább. Tudok neked segíteni.

Amikor minden összedőlt

Soha nem voltam az a meditálós, önfejlesztő tanfolyamra játó típus.

Mindig is furcsának éreztem, hogy lótuszülésben bámuljak magam elé, vagy hétvégi csoportokba járjak meglelni a belső békémet. Valahogy nem vagyok ez a típus.

Inkább megpróbáltam megoldani a belső problémáimat, és ha tehettem, valami aktív pihenéssel, bringázással pihentettem az elmémet. Persze éreztem, hogy valami nem elég, valami feszültség növekszik bennem, de megpróbáltam ügyet sem vetni rá.

Mígnem eljött 2018.

Elveszítettem két fontos ügyfelemet, és ezzel kicsúszott a kezemből az irányítás. Nem volt elég pénzünk, egyfolytában szorongtam, elvesztettem a motivációmat. Az elmémben egész nap össze-vissza kavargott minden. Nem tudtam aludni, pihenni, enni.

Folyton összevesztem a feleségemmel, mindent sötétnek láttam, egyre gyakrabban ittam valamit, hogy oldjam az elviselhetetlen belső feszültséget.

Azt hiszem ez volt életem legmélyebb pontja.

És ez volt a pillanat, amikor úgy döntöttem, bármi módon rendbeszedem magamat, anélkül, hogy tanfolyamokra járnék, vagy valamilyen gurut keresnék magamnak. Rendbeszedem a fejemet, hogy az üzleti oldalam is rendbejöjjön.

A visszatérés

Tudtam, hogy pihentetnem kell az elmémet, de nem tudtam, hogyan. Végül rájöttem, hogy olyan technikára van szükség, amit még ebben az elfoglalt világban is könnyű használni. Ami illeszkedik a modern emberhez.

Ami motivál, hogy csináljam. Ami rendet tesz a fejben. És ami segít kikapcsolni a kavargó gondolatokat.

Kidolgoztam egy egyszerű, a mindennapokba szuperkönnyen beilleszthető meditációt, és napi rendszerességgel csináltam.

Onnantól, hogy először használtam, megindult bennem az energia. Csak annyit kellett tennem, hogy minden nap rászántam fél órát, és a problémák elkezdték felszámolni magukat.

Különleges lennék? Feltaláltam egy titkos formulát?
Nem.
Az egyetlen, amit tettem, hogy megkerestem A Legkönnyebb Utat a meditációhoz.

És ez volt a legjobb, amit csak tehettem. Motivált akartam lenni. Fókuszált akartam lenni. Mégsem akartam ezért feláldozni az életemet, a ritmusomat.

És, őszintén szólva, nem is az lepett meg, hogy 1-2 héten belül jelentős változások kezdődtek az életemben. Amire sokkal inkább büszke vagyok, hogy a technika már az első pillanatban segít.

Ezt párom is megerősítheti, aki nem is értette, hogyan álltam talpra pillanatok alatt.

Lehet, hogy a változások összességében hónapokon át tartanak, de ennél gyorsabban azt hiszem, nehéz visszaszerezni a motivációt, fókuszt, kontrollt a dolgaid fölött.

De nem csak a sztorimat szerettem volna megosztani, hanem szeretnék neked segíteni.

Töltsd le A Legkönnyebb Út 3 részes ingyenes csomagot, amiben megmutatom, miért működik a módszer olyan hatékonyan. (coming soon)