Ha egy mondatban kellene bemutatkoznom, talán azt mondanám: gondolkodó, író/újságíró, valamint online kommunikációs szakember és fejlesztő vagyok. Ebben a sorrendben.

Rozgonyi Zoltán

Írás itt, írás ott

A 90-es években “jó munkás” újságíróként dolgoztam a Világgazdaság és a Népszava lapoknál, valamint az akkor még üzemelő Internetto magazinnál.
Végigjártam a klasszikus napilapos lét állomásait. Szerkesztőimnek (Koan, Kizo, Vazsu, Biju) a mai napig hálás vagyok, mert belémverték a szakma összes csínját-bínját.

Tengerillat, naplementék, fehér sziklák – To je Dalmacija

Aztán a 2000-es évek elején évekre Dalmáciába költöztem, és online feljesztéseket végeztem kisebb-nagyobb magyarországi cégeknek. Ekkor sajátítottam el internetes oldalak készítését, a programozás és a weboldal üzemeltetés tudását. És ekkor is folyamatosan írtam: információt írtam és rendeztem, igaz, cégeknek, és nem újságoknak.

Ebben az időszakban intenzíven tanulmányoztam a keleti szellemi, ezen belül is a buddhista, zen-buddhista és tantra irányokat, valamint a kereszténységet. Csakúgy, mint a természetfilozófiát és a természettudományokat.

És itt ismertem meg feleségemet, aki egyben máig tartó nagy szerelmem.

Ismét Magyarország

A 2000-es évek végétől ismét Magyarországon… A külföldön töltött évek, és az internacionális magánélet hatására azóta gyökeresen másképp tekintek a nemzetiségekre, a nemzetállamokra, az elfogadásra 🙂

Az elmúlt években tovább folytattam önismereti tanulmányaimat, és megírtam belső utazásra hívó e-könyvemet “Csípd el az elmét!” címen. Részt vettem több intenzív szabadegyetemi képzésen, ahol az önismeret, az önellátás, a társadalom, a közösségszervezés és a közösségi döntéshozás volt porondon.

Csípd el az elmét e-könyv

Az itt szerzett felismerések vezettek egyik kedvenc honlapom, a Jövőkép.org létrehozásához is, ahol társadalmi lényem szól ki belőlem 🙂

Online kommunikáció – tech és írás

A szellemi táplálék mellett az anyagit is biztosítani kell, így néhány éve tech és online kommunikációs tapasztalataimra támaszkodva komplex internetes kommunikációs stratégiákat dolgozok ki és bonyolítok le cégeknek, vállalkozóknak. Erről a Netify oldalamon olvashatsz.

És meglepő módon eközben is folyton írok. Ilyenkor ügyfeleim, és ügyfeleim ügyfeleinek fejével gondolkodom… Nem mellesleg magánzóként dolgozom, mert fontos számomra a függetlenségem.

Ha szeretnél kapcsolatba kerülni velem, iratkozz föl hírlevelemre, és/vagy írj nekem a kapcsolat oldalon.